Keukens Capelli wil uitbreiden

Dit is meneer Capelli. Meneer Capelli maakt keukens. En hij doet dat zo goed dat z’n huidige atelier en showroom te klein zijn geworden. Dus is meneer Capelli op zoek gegaan naar een nieuw gebouw. Hij heeft:

 - immokantoren afgedweild

- zich scheel gezocht op websites

- het van de daken geschreeuwd

- en meer dan eens gevloekt

Maar na lang zoeken heeft hij een pand gevonden. Bereikbaar, beschikbaar en betaalbaar. Oké, het is nogal bouwvallig en het ligt naast een bejaardencentrum, maar meneer Capelli heeft al wel andere varkentjes gewassen. Al blijkt dit varken toch niet echt van de poes. Zijn architect ziet het helemaal zitten, maar heeft toch een paar lastige vragen...

Geen sinecure op deze site. Nu… hij kan er wél een parel van maken, hoor. En de bankdirecteur ? Die weet vooral wat parels kósten. Resultaat: er is geld voor een halve parel. En of meneer Capelli de fiscale kant al heeft bekeken ? Van keukens kent hij alles. Van fiscale vehikels niks. Toch even een specialist erbij halen.

Zo, dat weet hij dan ook weer. Het wordt dus duur én complex. En intussen is hij al een pak tijd en centen kwijt en heeft z’n bedrijf hem al menig uur moeten missen.

 Maar… meneer Capelli is een man met een plan, en hij zál het uitvoeren. Tenminste, als het mag van Stedenbouw. Een keukenatelier naast een bejaardencentrum ? Met een spuitcabine, een afzuigsilo en zaagmachines met helse decibels ? Goed geprobeerd, meneer Capelli. We willen u graag helpen, maar u zult toch aan een pak vereisten moeten voldoen.

Meneer Capelli blijkt een man met een plan dat tegen nogal wat indruist.

En dan komen de resultaten van het buurtonderzoek binnen: de bejaarden zien het niet zitten. Stedenbouw schudt het hoofd. De bankdirecteur schudt het hoofd. Meneer Capelli buigt het hoofd.

Ja, meneer Capelli had een plan. Het heeft hem tijd en geld gekost. Intussen is hij een ontgoocheling rijker, maar z’n showroom en z’n atelier zijn nog steeds te klein. En nu ?

Sat, 05/07/2016 - 13:20 - ondertiteling aan

Meneer Capelli maakt keukens. En hij doet dat zo goed dat z’n huidige atelier en showroom te klein zijn geworden. Dus is meneer Capelli op zoek gegaan naar een nieuw gebouw.

Gelukkig heeft hij hulp gekregen.

www.futurn.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+