Vlaggen Dewimpel: hoe laat je een gebouw renderen?

Dit is meneer Dewimpel. Meneer Dewimpel runt een internationaal gerenommeerde vlaggenfabriek. Wat ooit begon als een familiebedrijfje, is nu een wereldspeler: Vlaggen Dewimpel exporteert naar maar liefst drie continenten. Dan moet je kort op de bal spelen en mee zijn met de allernieuwste ontwikkelingen. Het bedrijf draagt innovatie dan ook hoog in het vaandel. De wereld evolueert en Vlaggen Dewimpel evolueert mee.

Soms is dat met pijn in het hart: de productie zelf bevindt zich sinds vorig jaar niet langer in België, maar in Roemenië. Het is een stap die het bedrijf heeft moeten zetten om de toekomst te verzekeren. De Sales, de administratie, en Research & Ontwikkeling blijven wél op de huidige site. Na een grondige renovatie moet dit het nieuwe vlaggenschip worden.

Maar zo’n renovatie, weet meneer Dewimpel, daar komt wel wat bij kijken. Hij stelt zich duizend vragen en de antwoorden vliegen hem om de oren. Maar of het de goede antwoorden zijn ? Bovendien is het pand gewoon te groot geworden na het vertrek van de productie. Hoe moet je al die vrijgekomen ruimte nu optimaal laten renderen ? Verkopen ? Er een pand op bouwen en verhuren ? Welk type pand dan ? En wat mag, en wat niet ? Of misschien toch appartementen ?

Nee, meneer Dewimpel weet het allemaal niet zo goed. Maar hij weet wél wanneer hij een specialist nodig heeft, en dat is nú. Dus gaat hij op zoek naar een partner voor vastgoedontwikkeling. Een collega-bedrijfsleider zet hem op de goede weg, en meteen na het eerste gesprek weet meneer de Wimpel hoe de wind zit. En hij zit goed.         

Ja, meneer Dewimpel kan weer op beide oren slapen. Er ligt een plan op tafel om de site maximaal te laten renderen. Niet alleen komt er budget vrij voor nieuwe investeringen, tegelijk krijgt het imago van zijn  - we moeten het eerlijk durven toegeven - industrieel erfgoed een flinke boost. En hij hoeft zich van de hele rompslomp zelf niks aan te trekken. ‘Met vlag en wimpel’, dat heeft hij weer goed geklaard.

Sat, 05/07/2016 - 13:01 - ondertiteling aan

Meneer Dewimpel wil een deel zijn bedrijfsgebouw verkopen, maar heeft er de tijd niet voor.

En de kennis eigenlijk ook niet.

Wie helpt hem ?

 

www.futurn.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+